13 Jan
13Jan

Har du tenkt på hvordan du lever livet ditt?  Er det styrt av tilfeldigheter, andres krav og ønsker eller er du bevisst på dine egne valg og ønsker og lever etter det?


Vi lever i en travel verden, hvor alt skjer veldig fort og dagene blir oppslukt i alt vi må gjøre.  Vi er stresset, sliter med dårlig samvittighet, får for lite søvn, har feil kosthold.  Kanskje drømmer du om noe helt annet, men føler ikke du har mulighet til å gjøre noe med det.

Kanskje føler du at du strever i motbakke, har mange planer og drømmer, men kommer aldri noe vei. Det er alltid noe som stopper deg, kanskje dårlig økonomi, forhold som sliter, problemer på arbeidsplassen....du sliter med å få sove, velger usunn mat, føler deg trett , lei, sliten og ulykkelig. Det er som å løpe i et hamster hjul, som du ikke klarer å komme av.

Da er det på tide å tenke annerledes... Må du ha det sånn?   Er det på tide å ta tak og gjøre noen endringer?  Ta noen andre valg?

Du har sikkert prøvd før...mange ganger....du begynner full av pågangsmot, men så går det ikke så bra likevel...du er fort tilbake i de gamle vanene.... Det er så mange krav og ting du må gjøre, så da er det ikke tid til deg.  Jeg må bare gjøre alt det andre først, så kan jeg gjøre det jeg vil.....men den tiden kommer ikke. ... og du blir utålmodig, sliten, lei..  Jeg har vært der selv.  Mange ganger!


Hva er det du drømmer om?


Første du må gjøre er å bestemme deg for å gjøre noen.  Du må finne ut og skrive ned hva er det du virkelig drømmer om. Hvilket liv vil du egentlig ha?  Til mer detaljert du kan då det frem, desto bedre er det. Er det bedre økonomi, helse, forhold, jobb, tenk etter å bli bevisst på det.  Hva gir deg glede, hva ønsker du?

Deretter må du finne ut hva som hindrer deg i å få dette til.  Du har jo prøvd mange ganger før, så prøv å tenke etter - hva er det om hindrer deg.  

Er det et mønster i det du gjør?  Hvorfor gjør du same feilen gang på gang.  Kan det være gamle tro  system som hindrer deg?  En kommentar, noe du er blitt fortalt som liten, som stopper deg i dag.

Ting som er blitt deg fortalt og som er blitt en sannhet for deg.  Det kan være at bestefaren din sa at ingen i den familien kunne bli rike.  Du er ikke god nok, du vil aldri få til noe i livet. En dårlig kjæreste som har sagt at det er ingen som kan få det godt med en som deg...   Bare ord...men som du ubevisst tenker på og som faktisk kan hindre deg i å nå drømmen din.   


Et annet tro system som du sikkert har hørt er at livet er ikke lett, det er hard jobbing.  Kjærlighet skal ikke være lett, en må jobbe hardt for den, er mest nedturer.  Ingen kan gå rundt å være lykkelig hele tiden.  En må holde sammen , uansett. 

Men hvem har bestemt at det ikke skal være lett?  Hva om vi ser etter helt feil ting når det gjelder kjærlighet?  Vi vet jo innerst inne, hva som gjør oss lykkelig, så hvorfor hører vi ikke på det?

Hva om du er bevisst på hva du virkelig ønsker, så finner du ekte kjærlighet.  Som gir deg lykke, energi, overskudd, får deg til å være den autentisk og harmonisk.


Hva om jobb egentlig ikke skal være hardt og vanskelig.... kanskje det rett og slett handler om at du har feil jobb, kanskje feil yrke.  Kanskje har du latt andre velge yrke for deg?  Og ved å finne ut hva du egentlig ønsker å gjøre i livet, så vil jobben gi overskudd, glede og utvikling.


Hva om aktivitet og trening egentlig ikke skal være hardt og kjedelig... kanskje du bare må finne ut hva du har lyst å gjøre,  så vil det gå lett.


Hva om det å spise sunt og gå ned eller opp i vekt ikke trenger å være så vanskelig. Kanskje har du hørt som barn "du må spise opp maten din, tenk på de i Afrika". som gjør at du som voksen alltid spiser opp, selv om du er mett.  Kanskje er maten du spiser helt feil for deg og din kropp.   Jeg har alltid fått vondt i magen av brød mat og melk, likevel er det vanskelig å kutte det ut, fordi det er jo det alle spiser i familien.  Det blir feil om jeg skal ha egen mat, da vil jo alle ha forskjellig mat.  Selv om jeg vet jeg blir dårlig. Og kroppen gir jo tydelig beskjed.   

Kanskje om en finner ut hvilken mat en ønsker å spise og det kroppen vil ha, så vil det også være lett å gå ned i vekt. 


Har du venner som tapper deg for energi?  Kanskje dere har vært venner siden barnehagen og du har lært en må holde på vennskapet, dere passer så godt i sammen.  Så har dere helt forskjellig syn på livet og liker helt ulike ting.  Kanskje ekte vennskap ikke tapper deg for energi, men gir deg overskudd.  

En blir påvirket av de en har mest med å gjøre.  Er det personer som er negative, har mye fokus på alt som er galt i livet, så vil dette også påvirke din tankegang.  Dette er viktig å være bevisst på.

Negativt tiltrekker seg negativt.  Positivt tiltrekker seg positivt. Ved å tenke positive tanker og gjøre ting som du virkelig ønsker, så vil du få flere positive ting i livet ditt.   Det er egentlig veldig enkelt, du må bare snu tankegangen din.  Eks.  jeg har aldri penger. til å si penger kommer lett og fritt.  Tenk det, si det og ha tro på det....

Ord har makt.  Nett som negative ord kan har virket inn på livet ditt, så vil også positive ord gjøre det. Så begynn å bli bevisst på dine tanker og hva du sier.


En annen ting som er viktig å ha fokus på er takknemlighet. Tenk etter hvor mye du har å være takknemlig for. Varmt vann, venner, familie, mobil, tv, kjæreste.   Dette er en fin øvelse som du kan gjøre hver dag, skriv det ned i en bok, så kan du bla tilbake å lese de dagene livet føles ekstra vanskelig.  Det å være takknemlig vil også føre med seg at kjenner mer glede, ro og at du trekker til deg flere positive ting.

Gjør dette deg nysgjerrig på gjøre endringer i livet ditt, men ikke helt vet hvor du skal starte?   Så kan jeg hjelpe deg gjennom et coaching program, der jobber med desse tingen.  Du kan velge om du vil jobbe med økonomi, forhold, jobb eller helse.    Programmet består av 6 coaching timer online. Oppgaver mellom hver time og en ny hypnose fil  til hver time som hjelper deg å nå målene/drømmen dine. 


Ønsker deg en fin januar dag!

Klem fra Aud-MaritKommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.